Boqueria – Vols alguna cosa? Quieres algo?
jurnal catalan - capitolul 2

Glumiți? Dacă vrem ceva din Mercat de la Boqueria ? Vrem, cum să nu vrem. Câte un strop din toate trăznăile prezente prin vitrine, dacă se poate… Bine că n-am avut suficient timp la dispoziție, că altfel biata noastră sănătate ar fi fost serios amenințată. Ne-ar fi luat cel puțin o lună de zile pentru a testa toate bunătățile de-acolo.

Mărturisesc, eu una nu mă prea împac cu piețele. Mama în schimb … Cum a trecut pragul lui Mercat de la Boqueria, s-a transformat ca prin minune într-o cu totul altă persoană. Uitate au fost oboseala, tălpile ce ardeau de atâta umblat pe jos, insistența cu care cerea până atunci o grabnică întoarcere la hotel, pentru tras sufletul. Unde s-or fi volatilizat toate necazurile astea, unde au dispărut, cum de s-au evaporat? Mama mea se învârtea ca un prâsnel pe la toate tarabele acelea, cerceta, compara, socotea prețurile, de ziceai că are vreo 20 de ani. N-a rămas nici un colțișor necercetat, m-a târâit după ea până în cel mai obscur ungher al pieții până să se declare mulțumită.

Eu una, am supraviețuit cu greu înghesuielii din piața asta, dar a fost o experiență interesantă. Am gustat și noi una, alta: puțin jamon, puțin pui cu salată, mai multe fructe … Cel mai mult ne-au plăcut însă sucurile naturale de fructe, în special limonada. Sănătate ne-a dat. Și putere să ne târâim la hostel, pentru o binemeritată pauză de după-amiază.

Boqueria – capitolul Fruita i Verdura, preferatul nostru
La taraba asta am tot revenit și în zilele ce-au urmat
Boqueria – capitolul Cansaladeira, adică porcării 🙂
Fel de fel de cărnițe de ronțăit la fața locului, pui, pește, fructe de mare

La capitolul Peix i Marisc, adică pește și fructe de mare

La capitolul Especialitats

La capitolul Fruits secs

Despre AncaHM Articolele 615
Sunt Ulițarnica, adică acea parte a sufletului Mihaelei responsabilă cu zburatul pe covoare fermecate prin cât mai multe cotloane ale Pământului. Dacă sunteți curioși să vedeți lumea prin alți ochi, poftiți de frunzăriți !

Fii primul care comentează

Ceva păreri ... observații ... dojeni ...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.