Veniți cu noi! – Radna
Prima excursie

Ieri am profitat de o zi minunată și însorită de început de primăvară și am acceptat o invitație la drumeție făcută de cei de la asociația Veniți cu noi! din Arad. De mult mă bătea gândul să încerc excursiile lor și iac-a venit momentul. Asociația funcționează de o grămadă de ani, a fost înființată în 1985 și propune doritorilor atât excursii scurte prin Munții Zarandului cât și unele mai lungi prin toată țara românească.

Povestea zilei a fost cam așa. Ne-am întâlnit la 7 dimineața în gara Arad, ca să luăm trenul personal Arad – Simeria. Ne-am dat jos în Radna și-am pornit-o la drum pe un traseu ce-a avut aproximativ 12 km: din strada Morat am urcat pe creasta laterală a Radnei de unde am admirat cetatea Șoimoș și valea Mureșului. Apoi am pornit-o prin pădure spre Valea mare a Radnei. Pe la 2 și ceva am ajuns la mănăstire iar de-acolo la gară pentru întoarcerea acasă. M-am nămolit mai puțin decât mă așteptam iar febra musculară cu care m-am pricopsit nu e cine știe ce.

Costul excursiei a fost 14 lei biletul de tren dus-întors + 1 leu taxă de participare + 1 leu pentru cine a dorit obligatoria poză de grup. După cum se poate constata, cei de la Veniți cu noi! nu fac un turism modern ci unul ce seamănă a voluntariat.

În vârful dealului a avut loc și o mini petrecere. Un domn a sărbătorit cea de-a 100-a participare și a dorit să-și cinstească colegii cu nițică tărie. Oare eu la câte participări voi ajunge?

Cam atât am avut de consemnat în vorbe. Acu’ aștept excursia viitoare.

Mănăstirea Radnei cu fața la soare
O trupă de pisici cu fața la soare
Cetatea Șoimoș
Cetatea Șoimoș și puțin din valea Mureșului

Am dat în boala fotografiilor panoramice

Câțiva toposași albi cu fața la soare
Am aflat că i se spune saschiu sau fonfiu (vinca minor) și c-ar fi plantă medicinală

Pe asta am găsit-o pe net – erythronium dens-canis – măseaua ciutei/cocoșel/floarea călugărului/dinte de câine

Și cu asta basta
Despre AncaHM Articolele 659
Sunt Ulițarnica, adică acea parte a sufletului Mihaelei responsabilă cu zburatul pe covoare fermecate prin cât mai multe cotloane ale Pământului. Dacă sunteți curioși să vedeți lumea prin alți ochi, poftiți de frunzăriți !

Fii primul care comentează

Ceva păreri ... observații ... dojeni ...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.