La smârdar pe Muntele Roșu

Azi am fost în Ciucaș, mai devreme decât de obicei, în căutare de smârdar – zis și rododendron. Am plecat dis de dimineața, pe la ora 7, ca să fentez ploaia ce se anunța pentru după amiază. Mi-a ieșit. Plimbărica n-a fost lungă deloc, de la Cabana Muntele Roșu urmând triunghiul roșu, până sus pe Muntele Roșu. La răscruce, acolo unde un traseu o ia spre Cabana Ciucaș iar altul spre Culmea Zăganu am dat peste cei mai mulți rododendroni, puțin ieșiți de pe cărare. Niciodată nu am dat greș cu versantul acela al muntelui. După o pauză bine meritată, m-am declarat mulțumită și m-am întors pe exact același drum.

Am ținut să consemnez acest eveniment în analele Ulițarnicei pentru că am luat aparatul foto cu mine și vreau să-l laud pentru pozele pe care le știe face. Într-un fel mi-a fost greu să-l car și pe el, abia de am reușit să mă car pe mine însămi, dar tot el mi-a dat prilej să fac pauze lungi și dese.

Ce-a ieșit din escapada asta se va vedea în cele ce urmează.

Bunghișori (?)

Ipcărige de stâncă

Gențiene

Ochiul șarpelui

Stânjenel de munte

 

Despre AncaHM Articolele 659
Sunt Ulițarnica, adică acea parte a sufletului Mihaelei responsabilă cu zburatul pe covoare fermecate prin cât mai multe cotloane ale Pământului. Dacă sunteți curioși să vedeți lumea prin alți ochi, poftiți de frunzăriți !

Fii primul care comentează

Ceva păreri ... observații ... dojeni ...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.