Cheile Zănoagei, Lacul Scropoasa, Cascada Șapte Izvoare

Duminica ce-a trecut am mai bifat un punct de pe lista de dorințe, o drumeție prin Cheile Zănoagei până la lacul Scropoasa și Cascada celor 7 izvoare. De frica urșilor n-am avut curajul s-o fac pe cont propriu așa că m-am înscris la o excursie organizată de Oxigen. A fost foarte frumos, în ciuda vremii urâte și a ploii care ne amenința din toate părțile. Traseul nu e greu deloc, chiar dacă o grămadă de pietroaie calcaroase și cam alunecoase sunt presărate pe cărare.

Am pornit de la Campingul Zănoaga și am urmat firul Ialomiței cu ochii după crucea albastră ce marca traseul, până la lacul de acumulare de la Scropoasa, unul dintre primele de acest fel construite în România. De-acolo drumurile se despart. De-o iei de-a lungul lacului se ajunge la celălalt capăt, de unde încep Cheile Orzei. De aici poate fi admirată cel mai bine culoarea turcoaz a lacului. Iar de-o iei la stânga ajungi la Cascada celor 7 izvoare, ce are renumele de-a avea o apă foarte pură.

Și cam atât, ne-am întors pe același drum înapoi în camping, exact la timp, înainte de-a începe ploaia.

Despre AncaHM Articolele 659
Sunt Ulițarnica, adică acea parte a sufletului Mihaelei responsabilă cu zburatul pe covoare fermecate prin cât mai multe cotloane ale Pământului. Dacă sunteți curioși să vedeți lumea prin alți ochi, poftiți de frunzăriți !

Fii primul care comentează

Ceva păreri ... observații ... dojeni ...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.