Sâmbăta Floriilor

La mănăstirea Căldărușani era liniște în dimineața din sâmbăta Floriilor. Mare mirare. Ori de câte ori am nimerit și eu pe-aici curtea era plină de oameni, călugării erau cam nervoși iar agitația și vânzoleala în care vrând-nevrând mă scufundam, mă îndepărtau cu repeziciune de cele sfinte. Să nu mai spun că la fiecare vizită ce-am făcut-o aici m-a certat cineva. Ba că nu am voie să fac fotografii, ba că nu am voie să cobor lângă lac, n-am scăpat niciodată fără o mică bombăneală.

Astăzi a fost altfel. Liniștea și pacea se așternuseră peste mănăstire. Nu mi-a avut nimeni grija, doar două pisici s-au îndreptat curioase spre obiectivul aparatului foto. După ce s-au lămurit că nu-i bun de ronțăit m-au abandonat și ele.

Am plecat la drum din mai multe motive. Primul a fost desigur vremea frumoasă de afară și pomii înfloriți. Acuși trece primăvara și eu n-am avut timp să-i salut cum se cuvine. Al doilea motiv a fost nemulțumirea vădită a Grăsunelului căruia i-au înțepenit roțile pe asfaltul din fața blocului. Merită și el o plimbare mai lungă, altfel pățesc iar rușinea cu bateria descărcată și chemarea echipelor de salvare.

Și nu în ultimul rând m-a scos din casă obiectivul fotografic închiriat de la f64. Tare m-am mai bucurat că s-au hotărât să ofere și astfel de servicii. Mai apuc și eu să încerc unele chestii pe care nu mă lasă inima să le cumpăr. Am împrumutat un obiectiv  superangular în această dimineață și am pornit repede în căutare de imagini. Nu ne-am împrietenit încă prea bine, dar mai avem la dispoziție o zi.

2015-04-04 821 untitled

2015-04-04 744 untitled

Testele mele superangulare s-au terminat însă repede când am dat cu ochii de vrăbiuțe. Am schimbat repede obiectivul și am început să stau la pândă pentru a le surprinde în plină acțiune. Era vânzoleală mare la construcția cuiburilor.

Iată ce-a ieșit.

2015-04-04 774 untitled

2015-04-04 796 untitled

2015-04-04 803 untitled

2015-04-04 748 untitled

2015-04-04 753 untitled

2015-04-04 787 untitled

Despre AncaHM Articolele 562
Sunt Ulițarnica, adică acea parte a sufletului Mihaelei responsabilă cu zburatul pe covoare fermecate prin cât mai multe cotloane ale Pământului. Dacă sunteți curioși să vedeți lumea prin alți ochi, poftiți de frunzăriți !

Fii primul care comentează

Ceva păreri ... observații ... dojeni ...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.