Exploratori în Salzburgerland – Cartier general: Zell am See

Expediția a avut loc în septembrie 2010.

Participanți: subsemnata însoțită de mama sa. Plus Grăsunelul, mașina ce ne-a suportat în tot acest timp.

Scopul expediției: toata lumea merge în Austria – de obicei la schi. Noi nu știm schia dar suntem curioase să vedem de ce se înghesuie lumea să viziteze locurile. In același timp trebuiau dezmorțite oasele înțepenite în scaunul de la birou și de făcut un stoc considerabil de aer curat de munte, înainte de a veni iarna, când noi hibernăm pe lângă casă.

Plan de bătaie: Ne căutăm gazdă în mijlocul zonei vizate iar de acolo facem expediții zilnice prin împrejurimi.

Zis și făcut.

Cartier generalZell am See  Orașul este așezat pe malul unui lac, după cum îi spune și numele, este capitala districtului și nodul de transport al regiunii. Este la o aruncătură de băț de Kaprun, una din celebrele stațiuni de schi ale Austriei. Cu ce-ți mai poți omorâ timpul aici? In primul rând cu plimbări pe jos sau cu bicicleta în jurul lacului. Pentru cei mai în formă și iubitori ai muntelui sunt o grămadă de trasee montane, marcate, aranjate și fără urși. Zell am See are 10.000 de locuitori, dar eu nu i-am prea văzut, probabil își trăgeau sufletul între invazia turistică de vară și cea de iarnă. Am constatat că și în Austria se practică turismul de weekend. In timpul săptămânii eram singuri iar vinerea au început să mai apară și alții.

2010-09-12 04 Zell am See - Gospodina
O gospodină austriacă
2010-09-15 13 Zell am See
Fântâna lui Hundertwasser

2010-09-12 11 Zell am See-Plimbarica pe malul lacului

 Odata stabilit cartierul general am hotărât și planul de atac al zonei.Intr-o rază de acțiune de aproximativ 100 de kilometri aveam multe de văzut, așa că nu prea era timp de pierdut. Poate doar o ascensiune (cu telecabina) până în vârful muntelui să ne putem lăuda acasă că am făcut ascensiuni montane.

Iată și o priveliște de la înălțime.

2010-09-15 21

2010-09-15 25

Povești și impresii din explorările făcute , în episodul viitor.

Despre AncaHM Articolele 562
Sunt Ulițarnica, adică acea parte a sufletului Mihaelei responsabilă cu zburatul pe covoare fermecate prin cât mai multe cotloane ale Pământului. Dacă sunteți curioși să vedeți lumea prin alți ochi, poftiți de frunzăriți !

Fii primul care comentează

Ceva păreri ... observații ... dojeni ...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.