Nosy Nato sau Île aux Nattes
jurnal malgaș - capitolul 10

Dac-ar fi să-mi aleg paradisul în care să trăiesc pentru o veșnicie, ar semăna bucățică ruptă cu Île aux Nattes. Ar avea plajele ei interminabile, cu nisip alb-auriu și ape de turcoaz, palmieri „șopotind povești din alte vremuri”, grădini bogate de corali ce se-ntind de-a lungul coastei, cu bancuri de pești colorați hârjonindu-se prin ele. Ar avea liniștea ei, netulburată de nici un bârâit de motor ci doar de susurul valurilor molcome. Ar avea, poate, mai puține muște și țânțari și pe deasupra, obligatoriu, o bibliotecă mult mai bogată.

Île aux Nattes ( sau Nosy Nato ) este o insulă … radical de ordinul trei. Am ajuns pe ea după ce-am plecat cu feribotul de pe insula mare a Madagascarului până pe insulița Île Saint Marie ( sau Nosy Boraha ) și de-acolo cu barca spre o a treia mini insuliță, Île aux Nattes și la hotelul Maringory unde aveam cazare. Am rămas aici pentru trei nopți și două zile. Zile de răsfăț total în care n-am făcut altceva decât să mă plimb de-a lungul plajei cu picioarele goale bălăcindu-se prin apa călduță, să citesc și să mă distrez încercând să mă țin înotând după cârdurile de pești din apă.

E drept, la început am crezut c-am să mă plictisesc îngrozitor. Imediat după sosire mi s-a părut c-am nimerit taman în cufărul lui Davy Jones, pe tărâmul acela de-un alb imaculat unde nu se întâmplă niciodată nimic. Și, la fel ca și Jack Sparrow, coceam planuri de evadare. Mă gândeam ca a doua zi să plec înapoi pe Île Saint Marie în căutarea Cimitirului Piraților. După o noapte de somn însă, dorințele astea s-au spulberat. Iar după două zile, îmi părea rău că trebuia să plec.

Iată de ce …

Prin jurul casei

În grădina de corali din fața casei noastre
Maningory hotel, casa noastră pentru două zile

Lumea vine în Île Sainte Marie și pe surioara ei mai mică, Île aux Nattes,  din diverse motive, cum ar fi:

  • pentru relaxare totală, departe de agitația lumii moderne
  • pentru scufundări și snorkeling în căutare de pești colorați, corali și broaște țestoase
  • să vadă balenele ce vin aici să facă pui ( cel mai bine în luna august )
  • să practice pescuit oceanic.

Cel mai simplu de ajuns aici e să iei avionul din Antananarivo. În vârful insulei Sainte Marie, cel apropiat de Île aux Nattes e înghesuit un aeroport. Așa am făcut noi la plecare. Sau poți veni cu mașina până în Soanierana Ivongo iar de-acolo să iei feribotul, așa cum am făcut noi la sosire.

Dacă treci prin Madagascar, eu zic că merită.

Pe plajă în Soanierana Ivongo – așteptând îmbarcarea
La revedere insulă mare a Madagascarului
Bun venit în Île Sainte-Marie
Și bun venit Île aux Nattes

La revedere Île aux Nattes, la revedere Madagascar
Despre AncaHM Articolele 562
Sunt Ulițarnica, adică acea parte a sufletului Mihaelei responsabilă cu zburatul pe covoare fermecate prin cât mai multe cotloane ale Pământului. Dacă sunteți curioși să vedeți lumea prin alți ochi, poftiți de frunzăriți !

Fii primul care comentează

Ceva păreri ... observații ... dojeni ...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.