José Hermano Saraiva – Portugal: A Companion History

Porto, Portugal, circa 2018: Traditional Portuguese painted tiles azulejos depicting Portuguese history inside the Porto Train Station

Portugal: A Companion HistoryPortugal: A Companion History de José Hermano Saraiva
I-am dat ⭐⭐⭐⭐★

A fost o foarte bună introducere în istoria Portugaliei, despre care nu știam foarte multe lucruri. Cartea e scrisă de un profesor de istorie și drept, e foarte concentrată așa că a trebuit să reiau pasaje întregi pentru a ține minte câte ceva.

Dar m-a ajutat mult în excursia pe care am făcut-o în Portugalia datorită informațiilor structurate de la sfârșit.  Am găsit acolo o cronologie scurtă a întregii povești istorisite înainte și, în special, scurte biografii ale personajelor importante din istoria Portugaliei, înșirate în ordine alfabetică. Când ajungeam pe la o un castel, o mănăstire și erau pomeniți regi, infanți, regine , …, eroi sau trădători, mă puteam duce glonț la țintă și citi acolo detalii.

Despre AncaHM Articolele 615
Sunt Ulițarnica, adică acea parte a sufletului Mihaelei responsabilă cu zburatul pe covoare fermecate prin cât mai multe cotloane ale Pământului. Dacă sunteți curioși să vedeți lumea prin alți ochi, poftiți de frunzăriți !

Fii primul care comentează

Ceva păreri ... observații ... dojeni ...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.