Bobițe și alte delicatese

Povestea asta am s-o spun eu, Flămânzilă. Nu pot lăsa pe orice nepriceput să vorbească despre un subiect atât de important , un subiect în care eu sunt un mare specialist. BOBIȚE și alte bunătăți.

Să le iau pe rând.

Trebuie neaparat să știți că nouă, canarilor, ne plac cel mai mult și mai mult semințele. Fără ele am muri de foame. Dar nu cumva să ne dați doar un singur fel de semințe, doamne ferește. Să ne dați, vă rugăm, bobițe rotunjoare de rapiță, la care să adăugați neaparat pe cele lunguiețe de iarba canarului ( sau glanț cum i se mai zice  sau Phalaris canariensis  – ei vedeți ce multe știu ?).  Semincioarele de iarba canarului sunt preferatele noastre, nu degeaba am dat plantei numele nostru.  Nu uitați să mai adaugați și mei , de toate culorile dacă se poate, alb, galben, roșu, nu ne supărăm deloc. Meiul  e bun și pentru siluetă,  nu are atât de multe substanțe oleaginoase ca și rapița sau cânepa. În schimb acestea din urmă ne ajută să avem pene frumoase și strălucitoare, așa că nu le lăsați pe dinafară.

Uite, cam așa trebuie să arate masa noastră.

Mmmm … îmi lasă gura apă. Ar mai fi niște bobițe după care ne dăm în vânt, cele de niger. Sunt mici și negre , lunguiețe și SAVUROASE. Dar acestea trebuie ronțăite cu măsură, îngrașă tare, și cum mai putem noi zbura dacă luăm în greutate?

V-ați speriat? Vă gândiți că n-o să puteți să ne mulțumiți niciodată ? Da de unde. Trebuie doar să mergeți la cel mai apropiat Pet Shop și găsiți acolo amestecuri pregătite după gustul nostru. Tot acolo veți găsi niște bețe mai deosebite, preparate special pentru noi. Sunt tot soiul de semincioare lipite pe un băț de lemn, unele cu miere, altele cu ou, altele cu fructe uscate. Tare ne mai place să le ronțăim.

Ei, dar bobițele astea nu alunecă bine în gușuliță dacă nu sunt servite cu ceva verde și proaspăt. Nouă ne place foarte, foarte mult salata verde. Câte o frunză de salată pe zi e perfect. Ia uitați-vă cum știm să o dăm gata. Fără prea multe invitații. Colocatarul ne-a mai dat castravete, păpădie și pătrunjel. Ne-a plăcut, nu zic că nu ne-a plăcut, dar i-am dat de înțeles că nu suntem chiar așa încântați ca atunci când primim salată. Bine că nu e greu de cap și a înteles.

 

Pentru desert vă rugăm să ne dați măr cu biscuite. E o combinație DELICIOASĂ. Biscuiții îi cronțănim până la ultima fărâmitură, nu lăsăm nimic în farfurie. Iar merele … mmmm … merele sunt favorilete mele NUMĂRUL UNU. Nimic nu întrece gustul lor dulce acrișor, proaspăt și aromat. Nu refuzăm niciodată.

 

 

 

Cam așa arată o felie de măr spre seară

Colocatarul ne-a mai atârnat în colivie un os de sepie. Cică a citit el prin cărți că ne-ar prinde bine la sănătate. Mulțumim frumos, dar nouă nu ne trebuie. N-avem chef deloc să ciugulim din el. Dar pentru a nu-l jigni pe Colocatar, în fond are grijă de noi, îngăduim și osul ăsta în colivia noastră.

De-a lungul timpului ne-a mai îmbiat el cu tot felul de bunătăți – după părerea lui bineînțeles. Struguri, banane, kiwi, smochine, tot felul de ciudățenii au trecut prin colivia noastră. Să le mănânce el.  Nouă să ne dați lista noastră de bucate, cea pe care tocmai am descris-o, și ne declarăm mulțumiți.

Vă mai spun un secret, numai al meu. În timpul inspecțiilor mele prin reședință am descoperit un bloc de sare pe care Colocatarul îl ține pe post de bibelou în bibliotecă. Ce-mi mai place să-l ciugulesc … Dar nu mai spuneți nimănui.

Ei, ce ziceți ? Suntem noi pretențioși ? Suntem noi mofturoși ?  Suntem greu de ținut, cheltuitori și risipitori ? Eu zic că nu. Oricine ar putea avea grijă de noi.

Despre AncaHM Articolele 615
Sunt Ulițarnica, adică acea parte a sufletului Mihaelei responsabilă cu zburatul pe covoare fermecate prin cât mai multe cotloane ale Pământului. Dacă sunteți curioși să vedeți lumea prin alți ochi, poftiți de frunzăriți !

Fii primul care comentează

Ceva păreri ... observații ... dojeni ...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.