Peter Mayle – despre Provence

Mi s-a trezit dorința de a merge în Provence dupa ce am citit  „Un an în Provence” de Peter Mayle. Este povestea unei familii de englezi, soț și soție, care au decis să părăsească Anglia pentru  a se bucura de liniște și o viață liniștită în mult mai pitoreasca regiune din sudul Franței. Autorul povestește cu mult umor și autoironie șocul cultural pe care l-a avut până a reușit să se integreze printre locuitorii localității de la picioarele muntelui Luberon. Povestește pățaniile legate de noii săi vecini, întâlnirea cu Mistralul și descoperirea minunatei bucătării provensale.

Cartea mi-a plăcut foarte mult, așa că am continuat să urmăresc aventurile familiei Mayle citind și „Din nou în Provence”  precum și „Viață de câine” de unde am putut afla părerile și concluziile trase de cățelul familiei despre lumea ciudată a oamenilor.

Cărțile sunt scrise într-o manieră comică dar totodată tandră și relaxantă cu povești pline de tâlc. Imaginile idilice prezentate te fac să simți pe limbă gusturile mâncărurilor și vinurilor provensale, să tragi în piept miresmele câmpurilor și să simți pe piele soarele și adierea vântului.

Abia aștept să plec in Provence.

Despre AncaHM Articolele 615
Sunt Ulițarnica, adică acea parte a sufletului Mihaelei responsabilă cu zburatul pe covoare fermecate prin cât mai multe cotloane ale Pământului. Dacă sunteți curioși să vedeți lumea prin alți ochi, poftiți de frunzăriți !

Fii primul care comentează

Ceva păreri ... observații ... dojeni ...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.