Origami

Tare frumoasă mai e luna decembrie, așa plină de sărbători cum e ea. Nu știu cum se face, dar cum tăiem fila din calendar și ne pomenim cu decembrie în fața ochilor se-așterne dintr-o dată asupra noastră o vrajă. De magie albă, bineînțeles. Transformarea se vede cel mai bine la serviciu. Suntem parcă alți oameni. Greu ne mai stă capul la muncă, gândul ne alunecă mereu ba la zilele libere de la sfârșit de an,  ba la cadourile pe care trebuie să le pregătim, ba la rețetele bunătăților pe care le vom pregăti și înfuleca. Și, ca în fiecare an pe vremea asta, dă în noi patima împodobirii birourilor. Răsar iarăși la lumină brăduleții ascunși prin dulapuri iar globurelele, beteala, îngerașii sunt atârnați de tavane sau lipiți pe uși.

În biroul nostru, anul acesta se poartă origami. Am început cu o simplă steluță pregătită din hârtie de ambajaj. A fost scânteia ce-a declanșat un incendiu devastator. În timpul unei ședințe fulger, organizate ad hoc pentru a-i găsi loc steluței noastre și după ce n-am căzut de acord  asupra amplasamentului, am hotărât. Cu o steluță nu facem nici o brânză, trebuia deschis de urgență un proiect nou, în care să stabilim un plan clar de bătaie pentru optimizarea procesului de împodobire a biroului. Concluzia la care am ajus a fost că steluței noastre îi mai trebuiau încă nouă surate, la care musai trebuiau adăugate câteva flori kusudama. Zis și făcut, ne-am suflecat mânecile și, printre mailuri, rapoarte și celelalte chestii sâcâitoare de serviciu, am meșterit origami. Ne-a luat aproape o săptămână până să terminăm ce ne-am pus în gând. Febra îndoirii hârtiei nu s-a potolit nici în weekend, când ne-am lansat în învățarea unor modele noi de pe internet. Așa ne-am pricopsit cu câteva steluțe și fluturași. La început am folosit doar hârtie de ambalat, mai apoi am descoperit că există la magazinele de la Hanul cu Tei hârtie specială, gata tăiată, ce ne-a scutit de o grămadă de muncă și ne-a diversificat paleta de culori.

Nouă ne-a plăcut ce-a ieșit. Am testat rezultatul chemând colegii de prin alte birouri pentru a-și da cu părerea. Feedbackul a fost pozitiv, drept urmare am declarat proiectul încheiat și l-am trecut în rândul reușitelor de pe anul ăsta. Acu nu trebuie să facem altceva decât să-l așteptăm pe Moș Crăciun.

Care va veni negreșit. Știu sigur, sigur această informație pentru că, anul acesta suntem cu toții Moși. La începutul lunii am tras un bilețel dintr-o căciulă fermecată, ce-avea inscripționat pe el numele unui coleg . Va trebui să-i pregătesc un dar. În căciulă era și un bilețel cu numele meu. Abia aștept să văd cu ce mă va surprinde Moșul anul ăsta. Și sub ce chip se va ascunde.

2014-12-06 02 Origami

2014-12-06 09 Origami

2014-12-07 13 Origami

2014-12-07 14 Origami

2014-12-08 30 Origami

2014-12-08 33 Origami

2014-12-08 34 Origami

2014-12-08 38 Origami

2014-12-08 39 Origami

Despre AncaHM Articolele 615
Sunt Ulițarnica, adică acea parte a sufletului Mihaelei responsabilă cu zburatul pe covoare fermecate prin cât mai multe cotloane ale Pământului. Dacă sunteți curioși să vedeți lumea prin alți ochi, poftiți de frunzăriți !

Fii primul care comentează

Ceva păreri ... observații ... dojeni ...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.