Cu caiacul pe Mediterana

Îmi mai intrase o idee în cap, odată ce m-am hotărât să plec în Malta. Să încerc o excursie cu caiacul pe Mediterana. De boala asta, a caiacului, m-am molipsit anul trecut așa de tare că mi-am cumpărat un caiac gonflabil cu ajutorul căruia am încercat să mă tratez. Tratamentul a constat în câteva ieșiri pe lacurile din jurul Bucureștiului și o aventură pe Neajlov. Nici o experiență maritimă însă. Vara a trecut, bietul meu caiac a fost pus la naftalină, unde stă și acum, dar boala a rămas. Înainte de plecare m-am documetat pe internet să văd dacă maltezii oferă sau nu excursii de acest gen și așa i-am găsit pe Sea Kayak Malta.

Recunosc, am ezitat mult înainte să-i contactez. Condiția mea fizică lasă de dorit în ultimul timp și mi-era nițel frică să nu mă fac de râs. În plus, puteam paria că am să fiu singura din grup venită de pe plaiuri mioritice, iar mie mi-e greu să mă integrez și printre ai mei darămite printre străini. Tentația a fost însă prea mare. Am trimis un email unde-am mărturisit toate îngrijorările mele, să nu spună oamenii că nu au fost preveniți și , spre surprinderea mea, am fost invitată la o plimbare.

Așa că luni de dimineață m-am trezit devreme, am luat micul dejun la prima oră și m-am repezit la stația de autobus. Trebuia să prind feribotul de ora 9, care să mă ducă în Gozo, locul de pornire a tuturor excursiilor maritime. De la terminalul feribotului urma să fiu pescuită de un reprezentant al firmei și aventura putea începe.

Traseul excursiilor nu e bătut în cuie. Organizatorii propun câteva pe internet, dar mai menționează acolo că, dacă e vânt sau mare agitată, le pot schimba. Ghizii noștri au hotărât: condițiile meteo de luni dimineața erau favorabile unei plimbări cu caiacul de-a lungul țărmului nordic al insulei Gozo.

Așadar, iată-ne adunați pe plaja Hondoq ir-Rummien. Două perechi de scoțieni, o familie franceză formată din patru persoane, o pereche englezească, o româncuță rătăcită și cele două caiachiste care urmau să ne fie ghid, o scoțiană și o irlandeză. De conversat, m-am conversat doar cu scoțienii. Erau simpatici. Știau câte ceva despre România pentru că o prietenă de-a lor era măritată cu un doctor român. Englezii erau mai fițoși. S-au conversat doar cu ghizii. Poate era de înțeles, făceau parte din armata britanică. Francezilor cred că nu le plăcea prea tare compania, se țineau de-o parte, dar ei au fost singurii care m-au ajutat cu mutatul caiacului.

Cât despre excursia noastră, n-ar fi multe de povestit. Ne-am perindat de-a lungul țărmului stâncos al insulei, am trecut pe lângă câteva plaje adăpostite în mici golfulețe pitorești și ne-am oprit la plaja San Blas, cea cu nisip roșiatic și apă cristalină. Frumoasă foc, ar merita cercetată îndeaproape într-un alt concediu. Aici am făcut și noi pauza de picnic, ne-am bălăcit nițel în apa mării și ne-am mai tras sufletul.

La întoarcere ne-am încercat puterile într-ale cârmitului printre bolovanii împrăștiați în mare. Ne-am jucat așa până-am dat de greu. Pe la ultima cotitură, înainte de-a ajunge iar pe plaja Hondoq ir-Rummien, vântul s-a întețit și, în loc să sufle din spate să ne ajute nițel, ne punea la încercare condiția fizică. Gata fotografii, gata plăcere, dă-i și muncește din greu. Ulițarnico n-ar strica să faci mai mult sport, să nu-ți mai dai duhul la prima pală de vânt!

Povestea fotografică o vedeți mai jos.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gata de plecare de pe plaja Hondoq ir-Rummien
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
La prima cotitură
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Șir indian de-a lungul țărmului bolovănos din Gozo
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
St. Anthony’s Battery, it-Trunciera
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
UMBRĂ la orizont
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ne tragem sufletul la umbră și golim o sticlă de apă
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
La o altă cotitură
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pauză

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Printre bolovani
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Capăt de drum – Plaja San Blas
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Adunarea! Ne pregătim de drumul de întoarcere
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Luăm toți bolovanii la rând

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Puțin ajutor dat naturii lângă plaja Dahlet Qorrot

Și de-aici s-a isprăvit cu fotografiatul.

Despre AncaHM Articolele 562
Sunt Ulițarnica, adică acea parte a sufletului Mihaelei responsabilă cu zburatul pe covoare fermecate prin cât mai multe cotloane ale Pământului. Dacă sunteți curioși să vedeți lumea prin alți ochi, poftiți de frunzăriți !

Fii primul care comentează

Ceva păreri ... observații ... dojeni ...

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.